Nieuws

Herinrichting Rucphen begeleid via app

De aanpak van het centrum van Rucphen gaat aanstaande maandag van start. Vanaf dan kunnen ondernemers, inwoners en andere geïnteresseerden via een app op de hoogte blijven van de vorderingen.

De app heeft de naam 'Centrumplanrucphen', is speciaal ontwikkeld voor smartphones en te verkrijgen in de verschillende appstores. De app is een doorborduursel op het eerdere succes van de projecten in Oudenbosch en Etten-Leur. De ervaring is dat door de invoering van deze app minder vaak websites geraadpleegd worden omdat via de app in een oogopslag duidelijk is hoe het project ervoor staat.

Hoe het werkt 

In de app worden nieuwtjes en foto's gedeeld, schrijft BN De Stem. Ook maakt de app het mogelijk om direct in contact te komen met de aannemer die aan het project werkt. De aannemer communiceert daarnaast ook op de 'traditionele manieren'. Zo zijn inloopavonden georganiseerd voor belanghebbenden. Verder krijgen inwoners per deelfase (elf in totaal) een informatiebrief thuisgestuurd. Er zal stapsgewijs worden gewerkt om te voorkomen dat teveel wegen tegelijk dichtgaan. 


Het doel van de herinrichting is het centrum te voorzien van een eigentijdse uitstraling als verblijfs-, winkel- en woongebied. Daarnaast moet het herinrichtingsproject ervoor zorgen dat de verkeersveiligheid verbetert. Het project neemt naar verwachting twee jaar in beslag. 

Deel dit artikel