Nieuws

Duidelijk beeld over wensen bewoners

Gemeente Utrecht en gemeente Rotterdam zijn enthousiast over de aanpak van OnzeWijk. OnzeWijk betrekt bewoners bij gemeentelijke beslissingen en scoort goede resultaten met stemmen via internet.

Duidelijk beeld over wensen bewonersStemmen over herinrichting


Meer dan 60 procent van de Utrechtse bewoners ‘Oude Houtensepad’ stemde via internet over de herinrichting van hun straat. Veel daarvan deden ook suggesties via het forum. Gemeente Utrecht heeft nu een duidelijk beeld van de wensen van de bewoners. De betrokken bewoners willen een speelplek.

Betaald parkeren


In Rotterdam loopt nog een stemming over het invoeren van betaald parkeren. Meer dan 6000 bewoners van Oud Mathenesse/Delfshaven kunnen stemmen tot 15 juni. Zij ontvingen een brief met een persoonlijke stemcode.

Betrokkenheid stimuleren


Initiatiefnemers zijn Bob Stegman en Marjan Peters. Zij stimuleren betrokkenheid van de bewoners en benaderen alle gemeenten in Nederland om dit te realiseren. Hun ervaring is dat je vaak dezelfde mensen hoort op inspraakavonden. Internet brengt hier duidelijk verandering in. Jongeren en ouderen, lastig te bereiken doelgroepen laten zich horen.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel