Nieuws

Glazen kubussen op rotondes en invalswegen Leerdam

Glazen kubussen van het type die nu al op het Dr. Reilinghplein in Leerdam staan 'zullen breder worden ingezet in de openbare ruimte'. Ze komen te staan op bijvoorbeeld rotondes, grasveldjes en invalswegen.

Glazen kubussen op rotondes en invalswegen Leerdam

 

“Door de kubussen verspreid over Leerdam te laten terugkomen draagt Leerdam haar imago als 'glasstad' duidelijk uit”, staat in het deze week gepresenteerde Handboek inrichting openbare ruimte.
 

Felle discussies

Al sinds 1993 staan er kubussen op het Dr. Reilinghplein. Ook staan er kubussen achter de kerk. De kubussen op het Dr. Reilinghplein, geplaatst in 1993, zijn een ontwerp van Marijke de Goeij. De kubussen vormen één van de elementen om in de buitenruimte een eigen ‘Leerdamse stijl’ tot uitdrukking te brengen. Verder komen er nieuwe afzetpalen en afvalbakken met het logo van Leerdam, die de stad extra allure moeten geven. De herkenbaarheid en identiteit van de hoofdinfrastructuur zal worden versterkt door stijlvolle verlichting ‘die net even anders is dan de standaard verlichting’.
 

Eenduidige inrichting

Leerdam wil voortaan een mooie en eenduidige inrichting van de openbare ruimte. Het betreft zowel de verhardingen, de verkeersvoorzieningen, het straatmeubilair, de bebording, de speel- en groenvoorzieningen en de waterwerken. In sommige gebieden kan volgens het Handboek worden volstaan met een basisinrichting van de openbare ruimte.

Lees hier het hele artikel

 

 

Deel dit artikel