Nieuws

Verantwoord hardhout: Verdubbelaar op duurzaamheid

De nieuwste uitgave van Straatbeeld staat vol met inspirerende projecten en producten voor de buitenruimte. Ook is er veel aandacht voor duurzaamheid. Klimaatbestendigheid in Apeldoorn, waterberging in Nijverdal, minder verharding en meer groen in Nijmegen.

Het toepassen van FSC®-gecertificeerd hardhout werkt hierin als een verdubbelaar op duurzaamheid. Hiermee werkt u niet alleen aan deze onderwerpen in de eigen gemeente, maar tegelijkertijd elders: in tropische bossen. Stimuleren van verantwoord bosbeheer zorgt voor tropisch bosbehoud, en hiermee verkoeling voor de aarde, schoon (drink)water en behoud van gebieden met de hoogste biodiversiteit op aarde. Dit met zorg voor omwonenden en medewerkers.

De HOUTduif, inspiratiemagazine van Van den Berg Hardhout, is met de meest recente uitgave van Straatbeeld meegezonden. Hierin staat een variatie aan houtsoorten en toepassingen. Voor ieder project bestaat een geschikte houtsoort - of het nu gaat om straatmeubilair, een vlonder, speeltoestellen of een grote brug.

Bosbeheerder voor één dag

Zelf ervaren wat er komt kijken bij de productie van uw gecertificeerde hardhout? Doe dan mee met onze activiteit in samenwerking met FSC Nederland: Bosbeheerder voor één dag! In een bos centraal in Nederland zullen we een kapplan maken, met bosbehoud als doel en oog voor milieu, natuur en sociale waarden. Als corona het weer toelaat, gaan we graag samen naar buiten.

De uitnodiging vindt u in de Houtduif

Deel dit artikel