Nieuws

Kortrijk wil door herinrichting Beste Stad van Vlaanderen worden

Het historisch centrum van de Belgische stad Kortrijk gaat op de schop. Door de herinrichting moet Kortrijk een nationale en zelfs internationale publiekstrekker worden.

De heraanleg van het historisch hart van Kortrijk is één van de belangrijkste ingrepen die de komende jaren in het centrum van Kortrijk worden gerealiseerd. De Grote Markt, de verlaagde Leieboorden en het Begijnhof werden eerder al onder handen genomen. De stad wil nu nog meer waardevolle gebouwen, straten en parken tot hun rechtte laten komen en zo een verbinding maken tussen de verlaagde Leieboorden, het winkelwandelgebied, de Grote Markt en het Plein. De ambitie is helder: "door de geplande ingrijpende facelift van Kortrijk een nationale en zelfs internationale publiekstrekker maken. Een nieuwe, belangrijke stap richting Beste Stad van Vlaanderen", zo stelt de gemeente. 

Met het project Heraanleg Historisch Hart van Kortrijk krijgen die Leieboorden een echte verbinding met het winkelwandelgebied. Het gebied daartussen, bestaande uit de omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Onze-Lieve-Vrouwestraat met haar zijstraatjes, het Begijnhof en het Begijnhofpark heeft een gigantisch potentieel dat door de geplande werken zal vervuld worden. De heraanleg van het historisch hart bestaat uit zes projectonderdelen waarvoor de stad een investering doet van 33 miljoen euro. Daarnaast zijn er ook de vele private projecten in dit gebied waardoor de totale investering (stad en privaat) om en bij de 100 miljoen euro bedraagt.

Een van de zes projecten is de uitbreiding van Het Begijnhofpark. Het is nu al een groene oase in het hart van onze stad en moet dat nog meer worden. De komende jaren wordt het park met ruim 30 procent uitgebreid van ca. 8.100 naar 10.700 vierkante meter. Lees hier alles over de resterende projecten.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven