Nieuws

Uden publiceert krant over buitenruimte

Uden publiceert eigen krant over buitenruimte ‘Buiten gebeurt het’ is de krant van de gemeente Uden vol informatie over projecten en werkzaamheden in de openbare ruimte. Want er gebeurt veel en ‘dan is het goed dat de mensen weten wat we gaan doen en waarom’, aldus voorzitter Joep van Lieshout van wijkraad Bogerd-Vijfhuis.

Uden publiceert krant over buitenruimte


‘Buiten gebeurt het’


Er gebeurt veel in Uden en normaliter krijgen de inwoners via verschillende media stapsgewijs de specifieke informatie. Deze keer koos de gemeente voor een eigen krant helemaal gevuld met informatie over openbare werkzaamheden. In ‘Buiten gebeurt het’ staan projecten die zijn afgerond, nog lopen of die op de rol staan. De herinrichting van het Bevrijdingspark, de bouw van het ziekenhuis, aanleg van het parkeerverwijssysteem, kunstgrasvelden en een heel belangrijk werk; de herinrichting van de route land van Ravensteinstraat-Kornetstraat, Hobostraat, Bitswijk, Mgr Bosstraat, Kerkstraat en Lieve Vrouwenplein, bekend als het plan U van Uden. “Dan kan flink wat overlast gaan geven. Daarom is het goed dat de mensen weten wat we gaan doen en waarom”, aldus van Lieshout.


Bijdrage wijkraad Bogerd-Vijghuis


Voorzitter Joep van Lieshout van de wijkraad Bogerd-Vijfhuis, kreeg maandagmiddag als eerste de krant aangeboden door wethouder Marcel Delhez. Deze wijkraad heeft met veel overleg bijgedragen aan de ontwikkeling van een van de grootste projecten van openbare werken die op de rol staan. Van Lieshout nam de krant op het Lieve Vrouwenplein in ontvangst: “Niet alleen de wijkraad maar ook de ondernemersvereniging Torenzicht en de Fietsersbond hebben we betrokken bij het overleg. De rotonde bij Jan Linders zou bijvoorbeeld gaan verdwijnen en daar maakten we ons allemaal zorgen over. Stonden wij en de gemeente in het begin zowat lijnrecht tegenover elkaar, met goede argumenten zijn de plannen toch gewijzigd naar ieders tevredenheid. Een voorbeeld van hoe het kan, ook voor de toekomst.” De krant ‘Buiten gebeurt het. Werken aan een nog mooier Uden’, wordt woensdag huis aan huis verspreid, tegelijk met het Udens Weekblad.

Bron: Klikopnieuws

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel