Nieuws

Scholieren helpen bij herinrichting Stationsplein Weert

Op het Stationsplein en voor de appartementen van De Citadel in het Limburgse Weert zijn onlangs een aantal banken geplaatst als onderdeel van de herinrichting van dit gebied.

Scholieren van school Het Kwadrant werden betrokken bij de herinrichting en konden hiervoor ideeën aandragen, schrijft De Limburger. De scholieren kregen een opdracht mee om alvast mee aan de slag te gaan. Er moest zitgelegenheid en meer groen in het plan van de herinrichting opgenomen worden. 


Door middel van maquettes hebben de leerlingen hun ideeën laten zien. Een van de ideeën was om het groen te integreren in de zitbanken. Dit is terug te zien in de geplaatste banken. Door hun plaatsing vormen de banken een barrière tussen het Stationsplein en de Stationsstraat. Hiermee is het niet meer mogelijk het plein op te rijden en komt het de veiligheid ten goede. 


De banken die rondom De Citadel geplaatst zijn maken het onmogelijk dat er auto's geparkeerd worden. In het project is nog ruimte voor een kunstwerk, waar de leerlingen ook een aantal ideeën hebben geopperd. Zo stelde een groepje leerlingen kunstwerken in de vorm van vlaaipunten voor. Gemeente Weert heeft een prijsvraag uitstaan waaruit wordt bepaald wie het kunstwerk gaat maken. 

Deel dit artikel