Nieuws

6 miljoen voor ontwikkeling stationsgebied Heerhugowaard

Gemeente Heerhugowaard gaat het gebied rondom het station de komende periode verbeteren en veranderen naar een gemengd woon-werkgebied. De provincie Noord-Holland draagt hier 5,7 miljoen euro aan bij.

In samenwerking met ondernemers, bewoners, ProRail en de NS heeft de gemeente plannen opgesteld om de bereikbaarheid en de kwaliteit van het stationsgebied te verbeteren. Dit voornamelijk omdat de huidige inrichting van et gebied onsamgenhangend en verouderd is. Daarnaast is de bereikbaarheid matig en is er een aanzienlijk gebrek aan veilige fiets- en looproutes. 

Integrale aanpak

“De ontwikkelingen in Heerhugowaard zijn een goed voorbeeld van hoe je een stationsgebied integraal aanpakt en een aantrekkelijke woon-werk-omgeving creëert”, aldus gedeputeerde Wonen Joke Geldhof. “Deze ontwikkelingen passen uitstekend in de opgave om zoveel mogelijk binnenstedelijk woningen te bouwen op goed bereikbare plekken, waar veel mensen naar op zoek zijn.”   


Heerhugowaard is van plan om loop- en fietstroutes rondom het station te verbeteren. Daarnaast willen ze zich ook richten op de kwaliteit van de openbare ruimte in het stationsgebied. Deze plannen sluiten goed aan bij de doelstellingen van de provincie om stationsomgevingen beter te benutten en te ontwikkelen in samenwerking met elkaar. Het besluit wordt voorgelegd aan de Provinciale Staten. 

Geen bijdrage aan tunnel

De komende vijf jaar zullen de werkzaamheden rondom het station in Heerhugowaard worden uitgevoerd. Er wordt tevens een tunnel onder het spoor door gebouwd, hier draagt de provincie niet aan bij, deze financiert de gemeente dus zelf. 

Deel dit artikel