Nieuws

Slecht wegdek melden via app

In België kunnen burgers voortaan via een app hun beklag doen over slecht wegdek. Dat kan via de app Fix My Street Brussel of via het internet. Veertien pilotgemneenten nemen deel aan het nieuwe project

Slecht wegdek melden via app

Elektronisch loket

Een put in het wegdek, een beschadigde stoep of slechte wegmarkeringen en fietspaden; voortaan kunnen de Brusselaars dit allemaal melden aan de overheid dankzij de applicatie Fix My Street of via het internet.  Burgers kunnen alle problemen in de openbare ruimte melden, zowel op gemeente- als gewestwegen. 

Op de hoogte gehouden

Bovendien wordt de burger ook automatisch stap voor stap geïnformeerd over de behandeling van zijn klacht. Voor de overheden is de applicatie dan weer een handig rapporteringsinstrument. Voorlopig doen tien gemeenten mee. Het gaat om Brussel Stad, Elsene, Evere, Koekelberg, Oudergem, Schaarbeek, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Gillis, Sint-Lambrechts-Woluwe en Vorst. Deze zomer zal de applicatie ook van toepassing zijn in Etterbeek, Sint-Joost-ten-Node, Sint-Pieters-Woluwe en Watermaal-Bosvoorde. 

 

Deel dit artikel