Nieuws

Twee jaar lang skatepark naast Jaarbeursplein

Tussen het Jaarbeursplein en de voormalige bushaltes bij Utrecht Centraal, komt twee jaar lang een skatepark. Zowel sporters met als zonder wielen kunnen hier hun energie kwijt.

Daarmee is het skatepark een prima stop voor het hardloop- of bootcamprondje, schrijft CU 2030. In het skatepark zijn verschillende oude onderdelen van het voormalige skatepark 'The Yard' terug te vinden. Hoewel het gaat om een tijdelijke skatebaan, worden er alsnog bomen geplaatst om het geheel van wat meer kleur te kunnen voorzien. 


Het skatepark is waarschijnlijk deze zomer gereed. Afgelopen week is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Het skatepark blijft twee jaar op deze locatie, tot wordt begonnen met de bouw van het Jaarbeurspleingebouw. Vanaf dat moment krijgen verschillende onderdelen van het skatepark een bestemming/doel elders in de stad. Naast de skatevoorzieningen komen er in het park ook toestellen voor het boefenen van urbansports zoals freerunning en bootcamp. 


De bomen langs het skatepark worden mede mogelijk gemaakt door Wonderwoods Development. Een aantal bedrijven uit het Utrechtse stationsgebied maakt de komst van de skatevoorziening financieel mede mogelijk via het Ondernemersfonds Utrecht. 

Deel dit artikel