Nieuws

Eindhoven start proef nieuwe bestrating

De gemeente Eindhoven start in samenwerking met MDRDV verschillende bestratingsmaterialen tot het eind van 2018. In de binnenstad is de bestrating te gedateerd en te verschillend. Daarbij is een gebrek aan groen. Daarom is het tijd voor vernieuwing.

Als basis voor de nieuwe bestrating geldt: groene inrichting met een samenhangende bestrating en openbare inrichting, schrijft de gemeente op haar website. De gemeente legt momenteel proefvakken aan op de Demer en Nieuwstraat. Het proefvak op de Demer bestaat uit een gelijkvloerse straat met twee stoepen, een strook van asfalt in het midden en aan beide zijden tegels met groen (de stoep). Vanaf 25 oktober kunnen geïnteresseerde inwoners van de stad zich door middel van rondleidingen laten informeren over de nieuwe bestrating. Daarbij wordt de gelegenheid aangeboden de bestrating zelf te testen.

Project Boeiende Binnenstad

De proefbestratingen maken deel uit van het overkoepelende project 'Boeiende Binnenstad. Het streven binnen dit project is om vanaf eind 2019 de winkelstraten met de rode steentjes én het Stratumseind stapsgewijs te herinrichten. De keuzes die zijn gemaakt voor de proefbestrating, gelden eveneens voor de toekomstige herbestrating. 

In totaal legt de gemeente drie proefvakken aan, om zo een brede beoordeling van de bestratingsmaterialen te kunnen doen op verschillende aspecten zoals uitstraling, duurzaamheid/gebruik en beheer/onderhoud. Vragen die hierbij centraal staan zijn: sluiten de bestratingsmaterialen aan bij wat de wensen zijn voor de uitstraling van de binnenstad, is het materiaal prettig in gebruik, en zijn de materialen goed schoon te maken voor als er een evenement wordt gehouden? 

Lees hier meer over de proefbestrating. 

Deel dit artikel