Nieuws

Eindhovense straat wordt veilig en groen

Samen met een werkgroep van betrokken bewoners is een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van de Hastelweg/Strijpsestraat in Eindhoven. De werkzaamheden van dit project starten aan het einde van dit jaar.

De hoofdthema's voor dit herinrichtingsproject zijn meer groen, unieke waterberging en verkeersveiligheid. Dat schrijft gemeente Eindhoven op haar website. In het ontwerp is 1100 m2 meer groen opgenomen en er komen 49 bomen, terwijl er nu 22 staan. Daarnaast zijn er binnen de werkgroep bewoners die hebben aangegeven een geveltuin te willen. Op deze manier wordt de straat nog groener. 


Een gedeelte van de Hastelweg/Strijpsestraat krijgt een apart regenwaterriool en een nieuw waterbergingssysteem, die nog nergens in Eindhoven wordt toegepast. Het gaat om een steenwolpakket onder de weg.

Verkeersveiligheid

Om de verkeersveiligheid in deze straten te bevorderen, krijgt de weg een typische 30 km/u-uitstraling. Er komen brede trottoirs, duidelijke fietsstroken, verhoogde kruispunten en op twee plekken een zebrapad. Daarnaast wordt de bushalte verschoven en wordt de openbare verlichting vervangen. De lantaarnpalen met bladeren krijgen, in overleg met de werkgroep, een andere plek toegewezen. 


Lees meer over dit herinrichtingsproject op de projectpagina

Deel dit artikel