Nieuws

Op naar een fietsvriendelijkere Lange Nieuwstraat

De Lange Nieuwstraat in Utrecht ondergaat eind dit jaar een herinrichting. De straat wordt voorzien van fietsvriendelijker klinkers en bredere stoepen, met minder obstakels voor voetgangers en mensen in een rolstoel.

Het idee is dat de straat op deze manier aantrekkelijker wordt voor met name fietsers, schrijft Utrecht Nieuws. Door de herinrichting ontstaat extra ruimte in de straat. Met de herinrichting verdwijnen namelijk 23 parkeerplaatsen. Dit is mogelijk doordat veel bewoners hun parkeervergunning voor op straat hebben ingeruild voor een parkeervergunning in de garage. In het nieuwe ontwerp zullen alleen aan de oostzijde van de straat parkeerplaatsen gerealiseerd worden. 


Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met een klankbordgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van bewoners (BON), culturele instellingen, ondernemers, de Fietsersbond, SOLGU en busmaatschappij QBUZZ. Naar verwachting kan eind dit jaar worden gestart met de uitvoering, waarna het naar verwachting halverwege 2020 gereed zal zijn. 

Deel dit artikel