Nieuws

Verbindingsfestival gaat in op 'veiligheid op straat'

Acquire Publishing organiseert op 29 september het tweede digitale Verbindingsfestival. Met daarin onder meer aandacht voor het thema veiligheid op straat.

We willen steeds vaker naar buiten en zouden dat ook allemaal moeten kunnen: een frisse neus halen, een ommetje wandelen, een rondje fietsen, winkelen in de stad. Ook begrijpen we steeds beter dat (onze) kinderen zelfstandig naar school moeten kunnen gaan en vooral: buiten moeten spelen. Natuurlijk wil niemand dat dit eindigt in een ongeval of resulteert in (ernstig) letsel. Daar waar er sprake is van een toenemende integrale trend naar meer actieve mobiliteit, zijn er evenzeer integrale trends in het verbeteren van de verkeersveiligheid op straat. Dus veiligheid vanuit de invalshoeken mobiliteit, ruimte en gezondheid. Daar gaat deze stream over.

Programma

De middag wordt geopend door Luuk Misdom, commercieel verkeerskundige bij Vialis, die in gesprek gaat met Rico Andriesse, adviseur fietsverkeer bij podiumsponsor Goudappel Coffeng. Vervolgens spreekt Dick van Veen van 12:40 tot 13:00 over het integrale ontwerp van anti-terrorisme maatregelen in de openbare ruimte.

Van 14:00 tot 14:20 uur praat Epko van Nisselrooij van Axis je bij over de transitie van een veilige naar een slimme stad. Op hetzelfde tijdstip spreekt stedenbouwkundige Annemieke Molster over veiligheid op pad.

Van 14:40 tot 15:00 is het woord aan Filip van As, programmamanager voetgangersbeleid voor IenW en coördinator van het Platform Ruimte voor Lopen, over ’de kracht van verbinden’. Van 15:40 tot 16:00 is het de beurt aan Rico Andriesse van Goudappel Coffeng en van 16:00 tot 16:20 vertelt Hélène de Bruine van de Vervoerregio Amsterdam je alles over de verkeersveilige gemeente.

Parallel daarin gaan Marco te Brömmelstroet en Peter van der Knaap van 15:40 tot 16:20 met elkaar in discussie over de fietshelmplicht, tijdens een Rondetafelgesprek onder leiding van gespreksleider Vincent Wever, gevoerd over de fietshelmplicht.

Aanmelden

Het tweede online Verbindingsfestival is op 29 september. Volg het festival comfortabel vanuit je eigen huis of (thuis)werkplek. Meld je gratis aan.

Deel dit artikel