Nieuws

Rotterdam opent waterbuffer onder Cruyff Court

De pas aangelegde ondergrondse waterbuffer in Spangen wordt woensdag 20 juni feestelijk geopend. Ook het nieuwe Cruyff Court wordt geopend.

Op het Spartaplein wordt regenwater ondergronds opgevangen en opgeslagen, zodat het water later weer gebruikt kan worden. Rotterdam past als eerste deze nieuwe techniek toe in de stad. Ook het Berkelplein in Kralingen verandert in een regenplan.

 

Onder het Cruyff Court is een waterberging om piekbuien op te vangen. Deze berging vermindert de kans op wateroverlast op straat. Een filterbak met planten zorgt vervolgens voor zuivering van het verzamelde regenwater. De filterbak met planten zorgt ook voor verkoeling en ontmoeting op het plein.

Besproeien van grasmat Sparta

Het gezuiverde water wordt vijftien meter diep in de grond opgeslagen via een waterput. Dit water wordt later weer opgepompt en gebruikt voor het besproeien van de grasmat van het stadion en voor het plein. Zo werken we aan droge voeten voor de wijk en duurzaam gebruik van regenwater.

 

Samen met de partners is voor 20 juni een divers programma samengesteld. Van een mini-symposium over de werking van de buffer tot kinderkunst, rappen en druppelgedichten maken, een voetbaltoernooi voor de vier basisscholen uit de wijk en een voetbalclinic.

 

Lees ook: Berkelplein: spelen op het regenplein

Deel dit artikel