Nieuws

Venlo geeft klimaatadaptieve maatregelen een plek

Om nu en in de toekomst droge voeten te houden is de overheid continu bezig met een heel pakket aan veiligheidsmaatregelen toe te passen. Ook op lokaal niveau wordt hard gewerkt, bijvoorbeeld in Venlo met het koploperproject Maas Venlo.

Het koploperproject Maas Venlo maakt deel uit van het Deltaprogramma 2015 en is Venlo's startpunt om weer te leven mét water, in tegenstelling tot het zien van water als bedreiging. "Jarenlang heeft de stad zich afgekeerd van de Maas. Immers, het water vormde een bedreiging. Nu is meer dan ooit het besef daar dat de Maas juist ook een kans biedt," legt Christine Jansen, planoloog bij gemeente Venlo, uit.
 

"De Maas is de natuurlijke, authentieke en langzame tegenhanger van de dynamische en grootschalige ontwikkelingen en biedt kansen voor ontspanning, recreatie en ontmoeting. De wens is deze ruimtelijke kwaliteit te benutten om klimaatadaptieve maatregelen een plek te geven te geven en ruimtelijke en economische meerwaarde te creëren. Het koploperproject onderzoekt de mogelijkheden voor rivierverruiming, dijkverbetering en ruimtelijke ontwikkelingen en de samenhang daartussen.”
 

Lees meer in Special Water

In onze eerste Special van Straatbeeld leest u meer over Venlo's strategie voor klimaatadaptatie in een interview met Jansen. U kunt dit interview gratis downloaden door op onderstaande pdf te klikken.
 

U kunt deze special vanaf 21 september downloaden in onze bibliotheek. Liever een fysiek exemplaar? Bestel dan de nieuwste editie van Straatbeeld, thema Water, dan ontvangt u tevens een exemplaar van Special Water. Los nabestellen kan door contact op te nemen met klantenservice@acquirepublishing.nl.

Waterspecial-Venlo.pdf
beschikbaar voor iedereen
Download

Deel dit artikel