Nieuws

Zeeuwse schoolpleinen gaan flink vergroenen

Voor het vergroenen van schoolpleinen in Zeeland is dit jaar budget vrijgemaakt onder de naam Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen 2020. Het gaat om schoolpleinen in Veere, Middelburg en Terneuzen.

Scholen in deze gemeenten kunnen een aanvraag indienen, schrijft IVN. Een groen plein biedt kansen om de gezondheid en leerprestaties van kinderen te verbeteren. Het heeft impact op de sociale, emotionele en motorische ontwikkeling van kinderen én heeft een positief effect op de vitaliteit van leerkrachten, zo blijkt uit Zeeuws onderzoek.

Geldgebrek

Dat Zeeland nog weinig groene pleinen heeft, lijkt vooral te komen door een gebrek aan geld. Om scholen tegemoet te komen in hun transformatie van grijs naar groen, biedt IVN Natuureducatie voor het tweede jaar op rij een subsidie aan, met steun van provincie Zeeland, het rijksprogramma Jong Leren Eten en de gemeenten Veere, Terneuzen en Middelburg. Zo kunnen nog eens minimaal 10 scholen een start maken met de vergroening van hun schoolplein. Mocht deze subsidieronde voor jouw school te vroeg komen, stop dan vooral niet met plannen maken. We werken er hard aan om nog vaker mogelijkheden te bieden aan scholen om hun droom voor een groen schoolplein te realiseren.

Alle schoolpleinen groen

Met de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen is de ambitie dat in maximaal 1 schoolgeneratie alle Zeeuwse basisscholen de beschikking hebben over een groen schoolplein. Een professionele jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van verschillende criteria

Deel dit artikel