Nieuws

Dankzij Starbucks is het Vondelpark weer een beetje schoner

Medewerkers van Starbucks Nederland in Amsterdam staken dinsdagmorgen de handen uit de mouwen voor een zwerfafvalvrij Vondelpark.

Acht winkels van de koffieketen namen het voortouw om het park ’s ochtend op te ruimen. Het langgerekte stadspark trekt jaarlijks tien miljoen bezoekers. Het initiatief is naar aanleiding van De Landelijke Opschoondag welke deze week plaatsvindt op zaterdag 25 maart.

Succesvolle actie

Voor Starbucks was de reden om mee te doen tweeledig. “We willen niet alleen dat onze medewerkers bewuster worden van een schone leefomgeving, maar ook daadwerkelijk ons steentje bijdragen aan een schonere wereld. Vandaar dat we deze actie samen met NederlandSchoon georganiseerd hebben, gewapend met vuilniszakken en uiteraard een goede kop koffie”, vertelt Babette van den Berge, districtmanager bij Starbucks. NederlandSchoon kijkt terug op een succesvolle actie in het Vondelpark.

Schone omgeving

“Het is zo belangrijk dat we de samenwerking opzoeken als het gaat om een schone omgeving. We wonen én werken er, dus dat Starbucks samen met buurtbewoners zwerfafval opruimt maakt de actie impactvoller. Want alleen samen kunnen we zorgen voor een schone buurt,“ aldus Dorien Bosselaar namens NederlandSchoon.

 

De actie werd ook mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam. “Een bedrijf dat zich samen met buurtbewoners inzet voor een schoon Amsterdam, dat juichen we van harte toe. Niet alleen ziet het Vondelpark er opgeruimd uit, buurtbewoners konden ook weer eens met elkaar bijpraten. Wat ons betreft volgend jaar weer”, zegt Ruud Stuurman van stadsdeel zuid.

 

 Voor meer informatie over de Landelijke Opschoondag 2017: www.supportervanschoon.nl

Deel dit artikel