Nieuws

Kinderen maken films over straatafval

Rotzooi op straat is voor veel mensen ergernis nummer 1 in de stad. Maar wat vinden kinderen eigenlijk van straatafval? De gemeente Amsterdam daagde leerlingen van middelbare scholen uit om een korte film te maken over straatafval: Schoon, de movie!

Leerlingen van zeven scholen op zeven verschillende locaties in onze hoofdstad maakten in totaal 72 filmpjes, schrijft de gemeente op haar website. De jury, bestaande uit Tim Douwsma, wethouder Reiniging Laurens Ivens en stadsdeelmedewerker Alex Klop, koos vervolgens uit elk stadsdeel het beste filmpje. Via de website kon het publiek stemmen op de beste filmpjes. Op vrijdag 19 oktober is tijdens het Cinekid Festival de winnaar van het project bekendgemaakt: het St. Ignatius Gymnasium. 

Het project 'Schoon, de movie' is onderdeel van het Aanvalsplan Schoon van de gemeente Amsterdam. De gemeente wil dat de hele stad schoner wordt en blijft. Het project moet bewustwording creëren bij ondernemers, bewoners en bezoekers. Hieronder is het winnende filmpje van het St. Ignatius Gymnasium te zien.

 

Bekijk hier alle genomineerde filmpjes. 

Deel dit artikel