Nieuws

Groene omgeving levert 1,3 miljard op

Investeringen in groen kan in Nederland leiden tot een economische meerwaarde oplopend tot € 1,3 miljard per jaar. Dat is een conclusie van de innovaties-themadag ‘Goed Groen’ die PPO organiseerde voor gemeenten, hoveniersbedrijven en ingenieurs- en adviesbureaus. 

Groene omgeving levert 1,3 miljard op


Positieve economische effecten


Betere inrichting en beheer van openbaar groen hebben positieve economische effecten op de maatschappij. Het gaat onder andere om economische winst dankzij gezondere inwoners, lagere zorgkosten, hogere waarden van onroerend goed, lagere energiekosten en hogere arbeidsproductiviteit.


Plantkeuzes voor verschillende functies


Onderzoekers van PPO toonden de mogelijkheden op het gebied van slimme plantkeuze voor verschillende functies, zoals een schonere lucht, meer biodiversiteit, minder onderhoud en natuurlijke onderdrukking van insectenplagen met behulp van nuttige roofinsecten.

Innovatieve groentoepassingen


Ook aan bod kwamen oplossingen voor een aantrekkelijke en veilige woonomgeving door innovatieve groentoepassingen. Bijvoorbeeld dak- en gevelgroen, groen voor geluidswallen, en groen om de leefbaarheid van wijken te verbeteren. De resultaten van de themadag worden binnenkort via de internetsite van PPO beschikbaar gesteld.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel