Nieuws

Project 'Vitale Oudere' in teken van OR

Project ‘Vitale Oudere’ in teken van openbare ruimte De tweede netwerkbijeenkomst in het kader van het RAAK-project ‘Vitale Oudere’ op 2 november 2010 staat in het teken van de openbare ruimte. Tijdens de bijeenkomst zullen vragen worden beantwoord als ‘Is uw gemeente seniorenproof?’en ‘Welke producten sluiten aan bij de doelgroep?’

Project ‘Vitale Oudere’ in teken van OR


Tijdens de netwerkbijeenkomst zal er een succesvolle case uit het bedrijfsleven aan bod komen, gevolgd door de wensen v/d doelgroep over de openbare ruimte. Ten slotte zal er in worden gegaan op het realiseren van veranderingen in de openbare ruimte ten bate van meer vitale ouderen. Een plan bedenken is één ding, maar welke partijen komen er allemaal bij kijken voor de realisatie ervan? En welke stappen moeten ervoor genomen worden? Maar de bijeenkomst is vooral gebaseerd is interactie; welke vragen en thema’s spelen er rondom dit onderwerp in uw bedrijf?

Programma


Tijdens de middag zullen onder andere de resulaten van het RAAK project Vitale Oudere worden besproken door Charles Willems (Saxion), Lector Technologie in Zorg en Welzijn. Andere presentaties zijn:

•    Hoofd Technisch Bureau van Falco: Een succesvol product voor Vitale Ouderen;
•    SENtrum: Is uw gemeente seniorenproof?
•    CROW: Toegankelijkheid in alle fasen;
•    Discussie rond vraagpunten ‘de openbare ruimte’ vanuit Product Design

Over het RAAK Project Vitale Oudere


Het project spitst zich toe op de volgende thema's: Wonen en Koken, Bewegen en Bedieningsinterface. Er worden specifieke workshops en projecten georganiseerd om kennis te vergaren voor de bedrijven. Hierbij worden experts, deskundigen en studenten ingezet. Het één en ander wordt mogelijk gemaakt door gelden van RAAK SIA (Regionale Aandacht en Actie voor Kenniscirculatie). Dit project is enerzijds gericht op productontwikkeling voor Vitale Ouderen (50-plussers) en anderzijds op marketing en verkoop voor deze doelgroep:

•    Ontwerpen voor de Vitale Oudere. Er wordt onderzocht hoe producten ontworpen kunnen worden voor de Vitale Oudere: welke productkenmerken sluiten aan bij deze doelgroep? Heeft deze doelgroep speciale eisen en wensen anders dan andere doelgroepen?
•    Marketing en verkoop. Hierin wordt onderzocht op welke manier producten voor de Vitale Oudere in de markt gezet kunnen worden en hoe je deze doelgroep bereikt.

Waar en Wanneer


De bijeenkomst vindt 2 november 2010 plaats van 15:30 – 18:30 uur bij Saxion, Kenniscentrum Design en Technologie in Enschede. Aanmelden kan tot en met donderdag 28 oktober bij Cindy Vijsma, via c.f.vijsma@saxion.nl. U ontvangt dan een formulier die u alvast kunt insturen met uw vragen en thema’s over het onderwerp.

Voor het totale programma en meer informatie gaat u naar de agenda van Straatbeeld.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel