Nieuws

Flying Grass Carpet siert Rotterdamse openbare ruimte

Het tijdelijke kunstpark 'The Flying Grass Carpet' is wederom neergestreken in Rotterdam. Het kunstwerk is bedoeld als ontspanningsplek, maar de ontwerpers benadrukken vooral het gebruik en de inrichting van de openbare ruimte.

Het Flying Grass Carpet kan uitgerold worden in een publieke ruimte en dient als tijdelijk park. Het tapijt is sinds 2008 in meerdere steden op bezoek geweest, waaronder Boedapest, Madrid en Shanghai, maar is nu weer terug in de stad waar HUNK design en Studio ID Eddy het kunstwerk hebben bedacht en ontworpen: Rotterdam. De 'landing' van het tapijt wordt op 2 april officieel gevierd op het Grote Kerkplein bij de Laurenskerk.
 

Met het kunstpark willen de ontwerpers het gebruik van de openbare ruimte benadrukken. Iedereen kan erop ontspannen, spelen, picknicken of zelfs evenementen op organiseren. Omdat het tapijt uit verschillende onderdelen bestaat, kan het zelfs worden aangepast in vorm en grootte. In Rotterdam ligt het Flying Grass Carpet nu in zijn grootste vorm: 25 x 36 meter, bijna 1.000 m2.
 

Het Flying Grass Carpet blijft tot 30 juni 2015 liggen in Rotterdam. Kijk voor meer informatie op de website van Architectuur.nl.

Deel dit artikel