Nieuws

Lichtoplossingen direct toepassen in alle armaturen

Energiebesparing is een must bij openbare verlichting. De oplossingen van Lightronics verlagen het energieverbruik – en dat op eenvoudige wijze.

Een voorbeeld daarvan is UniCliq: een uniek systeem waarmee demeest up-to-date LED-lichtoplossingen in een handomdraai kunnen worden toegepast in bestaande armaturen.


Lightronics is partner van onder meer overheden als het gaat om verlichting van de leefomgeving. Energiebesparing bij openbare verlichting is noodzakelijk om ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Nederland wil in 2050 energieneutraal zijn. Om dat te kunnen halen zijn grote veranderingen nodig, zoals versnelde renovatie van de huidige openbare verlichting. In het Klimaat- en Energieakkoord is vastgelegd dat in 2020 een energiebesparing van 20% is gerealiseerd ten opzichte van 2013. Dat percentage moet in 2030 zijn opgelopen naar 50%. Ook moet in 2020 minimaal 40% van de bestaande openbare voorlichting zijn voorzien van slim energiemanagement en energiezuinige (LED-)verlichting.

UniCliq: eenvoudig overstappen op LED

Lightronics biedt verschillende oplossingen die bijdragen aan het realiseren van de doelen uit het Klimaat- en Energieakkoord. Bijna alle armaturen van Lightronics zijn voorzien van het UniQlic-systeem: de oplossing voor het duurzaam ‘verledden’ van het areaal openbare verlichting. UniCliq maakt het mogelijk om nieuwe technologie makkelijk te implementeren in bestaande armaturen.

Zo werkt UniCliq

Lightronics kan een UniCliq-unitplaat leveren die is voorzien van een driver, LED’s en lenzen voor een optimale sturing van het licht. Deze universele unitplaat kan eenvoudig en zonder gereedschap worden uitgewisseld met unitplaten in bestaande armaturen. Daardoor is het niet nodig om te investeren in nieuwe masten en armaturen. De verschijningsvorm van het armatuur verandert dus niet waardoor ook het karakter van een wijk behouden blijft.

De voordelen van UniCliq

-         LED-module kan worden toegepast in bestaande armaturen

-         Eenvoudige montage

-         Lager energieverbruik door toepassen van LED

-         Lagere onderhouds- en exploitatiekosten

-         Kleinere CO2-footprint

Meer dan 50% energiebesparing

Toepassen van LED-verlichting kan leiden tot een energiebesparing van meer dan 50% in vergelijking met conventionele armaturen. Ander voordeel van LED is de lange levensduur van de LED’s. Lightronics biedt daarnaast meer mogelijkheden om het energieverbruik verder te verlagen. Dat kan via slimme toepassingen zoals dimregimes, bewegingssensoren, schemerdetectie en connectiviteit.

Meer weten?

De specialisten van Lightronics staan u graag te woord bij de Vakbeurs Ruimte & Licht. U vindt ons op standnummer 2.2.02. 

 

 

Deel dit artikel