Nieuws

Geluidsscherm langs A27 kleurt zich rijk met graffiti

Langs de A27 bij Blaricum is een immens kunstwerk te bewonderen. De broers Stein en Wessel Koning maakten er een geluidsscherm vol met graffiti. Het kunstwerk is maar liefst 600 meter groot.

De broers Koning zijn al zes weken bezig om de metershoge geluidswal langs de snelweg bij Blaricum te verfraaien met hun graffitikunsten. De broers werken vanuit hun bedrijf ikwilgraffiti.nl  aan verschillende projecten. Deze muur noemen ze wel heel uniek, vooral omdat het zo immens groot is, schrijft NH Nieuws. De wand heeft een hoogte van gemiddeld 7,5 meter en een lengte van bijna een kilometer. Vanwege deze immense lengte oogt het nogal saai en van daaruit is het idee geboren het te verfraaien met graffiti.

Prijsvraag

In 2018, het jaar dat Blaricum de titel 'Kunststad 2018' droeg, is onder enkele kunstenaars en ontwerpbureaus een prijsvraag uitgeschreven, schrijft De Blaricummermeent. De broers Koning zijn als winnaar uit de bus gekomen en hebben zich voor het verfraaien van de geluidswal laten inspireren door de Panoramaroute. Ze hebben een ontwerp gemaakt voor een deel van het scherm aan de A27-zijde en het noordelijke bastion.


Het landschap op dit punt vormde het uitgangspunt voor het ontwerp. Door het landschap kunstzinnig op het scherm af te beelden, wordt de schoonheid hiervan benadrukt zonder dat het verkeer wordt afgeleid. Het aanbrengen van het kunstwerk is naar verwachting eind juni helemaal afgerond. 

Deel dit artikel