Nieuws

Proef Topdrain Ontmoetingseiland geslaagd

In november 2011 berichtte Straatbeeld u in een artikel over een proef met Topdrain op het Ontmoetingseiland te Amsterdam. De proef slaagde, en in de recent afgeronde herinrichting van dit deel van het Gijsbrecht van Aemstelpark, zijn alle boomspiegels gevuld met het speciale granulaat.

Proef Topdrain Ontmoetingseiland geslaagd

 

In  Straatbeeld, editie 4 van 2012 (het dubbeldikke DOR nummer), leest u het artikel over de totale herinrichting van het Ontmoetingseiland. Ontwerpster Rosalie Begeer koos een speciaal lucht- en waterdoorlatend gebonden granulaat om problemen met rommelige boomspiegels op te lossen. Het product, Topdrain, kon worden toegepast in een lichtgele kleur waardoor tegelijkertijd de wens van bewoners voor een ‘zonniger’ plein kon worden ingewilligd. De halfverharding is toegankelijk voor rollatoren en kinderwagens, bespeelbaar door kinderen en zelf overrijdbaar door licht vrachtverkeer in het geval van evenementen op het plein.  


Geïnteresseerd in de succesvolle proef met Topdrain die voorafging aan de totaaltoepassing van het product tijdens de herinrichting? Download hier het artikel.

 

 

 

Deel dit artikel