Nieuws

Straatbeeld digitaal is uit!

De eerste editie van Straatbeeld digitaal is onlangs verschenen. In dit eerste nummer wordt teruggeblikt op de Vakbeurs Openbare Ruimte, én is aandacht voor het 30-jarig bestaan van Straatbeeld!

In het magazine komen exposanten, bezoekers én wordt alvast vooruitgeblikt op de Vakbeurs Openbare Ruimte 2020. Wat staat ons volgend jaar te wachten? En last but not least wordt natuurlijk aandacht besteed aan het 30-jarig bestaan van Straatbeeld. Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte werd het jubileumjaar van dit medium ingewijd met een gezellige borrel en er konden fantastische prijzen worden gewonnen met een draai aan het spin-en-winrad. 


Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte vonden ook verschillende rondetafelgesprekken plaats, waaronder een van Arcadis. Deze rondetafel wijdde zich in het onderwerp van biodiversiteit als kans. Uit het gesprek bleek onder meer dat biodiversiteit soms vooral als bedreiging of barrière wordt gezien, terwijl het juist ook veel kansen heeft. Daarnaast was er ook een rondetafel over burgerparticipatie, met Mark Verhijde als gespreksleider. 


In het magazine komen tevens exposanten aan het woord, zo werd onder andere gesproken met Roos Kuiters, adviseur bij Faunus Nature Creations. "Wij zijn ontstaan uit een ecologisch advies- en projectbureau, gericht op ecologisch onderzoek en het geven van advies in de groene wetgeving. We stonden niet altijd achter de maatregelen die we aangeboden kregen, bijvoorbeeld voor het beschermen van de huismus, vleermuis en gierzwaluw. Daarom zijn we het zelf gaan doen. Met een aannemersbedrijf hebben we een samenwerking opgestart. Onder de naam Faunus Nature Creations houden we ons nu bezig met voorzieningen voor biodiversiteit. We besteden veel werk aan de ontwerp-, uitvoerings- en realisatiefase van onze plannen. Onze voorzieningen zijn functioneel en van materialen waar wij achter staan." Lees in het volledige interview meer over waarom Faunus Nature Creations exposant was op de Vakbeurs Openbare Ruimte én hoe hen de beurs is bevallen. 


Het magazine staat boordevol interessante artikelen en nieuws rondom de Vakbeurs Openbare Ruimte én het 30 jarig bestaan van Straatbeeld. Klik hier om het magazine te openen

Deel dit artikel