Herinrichting Binnenhof in Deest

donderdag 12 mei 2011
timer 2 min
In september vorig jaar werd het plein Binnenhof in Deest heropend. De herinrichting van het plein maakt deel uit van het project ‘zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen’, een samenwerking tussen woningcorporatie Alphons Ariëns, Stichting Voormekaar en Zorggroep Zuid-Gelderland.
Herinrichting Binnenhof in Deest

Herinrichting Binnenhof in Deest

In september vorig jaar werd het plein Binnenhof in Deest heropend. De herinrichting van het plein maakt deel uit van het project ‘zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen’, een samenwerking tussen woningcorporatie Alphons Ariëns, Stichting Voormekaar en Zorggroep Zuid-Gelderland.

Oplossingen ontwikkelen


Doel van het project was het ontwikkelen van oplossingen voor (mogelijke) belemmeringen die ouderen ondervinden in hun woning en hun sociale woonomgeving bij het zelfstandig blijven wonen. Samenwerking in de buurt tussen jong en oud, meer activiteiten en zelfredzaamheid staan hierbij centraal.

Van Duur Naar Duurzaam


Het project sloot aan op het gemeentelijke project ‘Van Duur Naar Duurzaam’, waarin de gemeente diverse groenvoorzieningen ging omvormen naar een beter beheerbare en beter uitziende inrichting. Zo werd de groenstrook langs het voetpad voor de seniorenwoningen aangepast en heeft de gemeente gewerkt aan de hekwerken en beplanting rond de speelplaats.

Picknickplek


De buurt wilde graag een plek om samen te kunnen komen en af en toe een feest kunnen houden. Daarvoor was de realisatie van een picknickplek van groot belang. De picknickset werd geleverd door Velopa en bestaat uit betonnen poten met stalen roosters als zitting, rugleuning en tafelblad. De prullenbak komt van het bedrijf Bammens. De materialen zijn in overleg met de gemeente gekozen, de kleur door de bewoners.

Zoutbak


Andere belangrijke zaken die door de bewoners werden aangedragen waren het aanbrengen van verlagingen in de trottoirs ten behoeve van minder validen en rolstoelers en hekjes bij de achterpaden. Bovendien werd een zoutbak geplaatst zodat bewoners zelf gladheid kunnen bestrijden. Daarnaast geeft de picknickset betere toegankelijkheid omdat het nu makkelijker en leuker is om eens buiten te gaan zitten.

Benkske van Chris


Bij de opening van het plein in september, knipten de jongste én de oudste bewoner samen het lint door bij ‘Ut benkske van Chris’, de picknicktafel die is vernoemd naar de overleden Chris van de Broek. Hij was de eerste bewoner die reageerde op een oproep in de krant een bijdrage te leveren aan de werkgroep ‘wonen en woonomgeving’.
 

Terug naar overzicht >>>

 

 

Meer artikelen met dit thema

Een slimme stad, hoe doe je dat?

11 mei om 16:04 uurtimer2 min
Yvonne Kemmerling is voorzitter van de Future City Foundation, een organisatie die zich bezighoudt met…
Lees verder »

Ruinen zet met kwaliteitsimpuls centrum weer op de kaart

10 mei om 13:13 uur
Ruinen weer op de kaart met een bruisend en vitaal centrum. Met deze doelstelling is gemeente De Wolden, waar…
Lees verder »

Interactieve fontein in Leuven zorgt voor spectaculaire watershow

10 mei om 09:47 uurtimer2 min
Rots Maatwerk heeft in opdracht van de Belgische stad Leuven een interactieve fontein aangelegd op het H.…
Lees verder »

Wormer heeft speellocatie met recyclebare onderplaten

4 mei om 15:48 uurtimer2 min
NOVUM Nederland is totaalleverancier van speel- en sporttoestellen. Samen met het zusterbedrijf Prokuru heeft het…
Lees verder »

Apeldoornse klimaatstraat is gereed

23 apr om 08:00 uurtimer2 min
De klimaatstraat in Apeldoorn is gereed. Zo is er een Marktstroom door het centrum, een wadi en meer groen in het…
Lees verder »

Stappenplan klimaatadaptie en energietransitie

22 apr om 08:00 uurtimer4 min
In 4 stappen een uitvoeringsplan voor klimaatadaptatie en energietransitie. Tijdens het opstellen van een…
Lees verder »

Omgevingsvisie gemeente Assen; groen, toegankelijk, ontspannen en veilig

14 apr om 08:00 uurtimer2 min
Het college van B&W van de gemeente Assen heeft de Omgevingsvisie 2040 gepresenteerd. Het doel is om wat Assen…
Lees verder »

Park Vijfsluizen in Vlaardingen showcase van een klimaatadaptieve woonwijk

12 apr om 08:00 uurtimer3 min
In het oosten van Vlaardingen werkt projectontwikkelaar Heijmans aan Park Vijfsluizen. In deze woonwijk staan de…
Lees verder »