Project

Buitenruimte vernieuwd station Arnhem heringericht

Het stationsgebied in Arnhem wordt opnieuw ingericht. Bij het ontwerpen van de openbare ruimte werd gebruik gemaakt van het glooiende Arnhemse landschap.

Met de aanplant van de eerste boom wordt dinsdag 6 oktober het startsein gegeven voor de laatste fase van de herinrichting van de openbare ruimte. Bureau B+B maakte het ontwerp voor de stationsomgeving, waarbij dankbaar gebruik werd gemaakt van het natuurlijk glooiende landschap in Arnhem. Het gebied werd ontwikkeld tot een stedelijk landschap dat de verschillende bezoekersstromen, voorzieningen en belevenissen in zich opneemt. 
 

Bomen als referentiepunt

Op strategische plekken wordt een aantal grote bomen geplaatst, om te zorgen voor een goede aansluiting van het stationsgebied op de groene identiteit van Arnhem. Deze bomen vormen een referentiepunt wanneer men zich door het stationsgebied verplaatst hetgeen de oriëntatie verbetert. Verschillende groepjes bomen en tuinen vormen bovendien verblijfsplekken met natuurlijke kwaliteit.

Deel dit artikel