Project

Streetlife in Gasholder Park & Triplets in Londen

Gebouwd in de Jaren 1850-’60, vergroot en verhoogd in de Jaren 1880, in onbruik sinds 2000 en uiteindelijk gerestaureerd en verplaatst in het afgelopen decennium. De Londense Gashouders nr. 8 en de ‘drieling’ 10, 11 en 12 representeren het industriële verleden van King’s Cross en Londen.

Na jaren van intense vernieuwing trekt King’s Cross nu steeds meer culturele instellingen, multinational hoofdkantoren en samenhangend ook woningbouw. Gasholder Park en het publieke domein rond de luxe Gasholder appartementencomplexen is uitnodigend en dynamisch. Met kades aan het Regents Canal heeft het gebied alles om zich te ontwikkelen tot een levendig en populair district.


De ornamentele details geven de ingewikkelde gerestaureerde smeedijzeren constructies een vriendelijk karakter. De openbare ruimte is vergroend door een groot aantal bomen, grasvlakken en verhoogde plantvakken te introduceren. Streetlife’s Rough&Ready Big Green Benches combineren CorTen staal met ‘Rough&Ready’ zittingen en nodigen daarmee uit tot een gezellig gesprekje met de buren.

De Rough&Ready Top Seat elementen, uitgerust met arm- en rugleuningen, zetten deze combinatie van zitten met groen door in de robuuste borders van natuursteen. De hardhouten balken van de zittingen zijn door middel van het Streetlock® systeem gemonteerd in een stalen kam, half-geïntegreerd in het graniet.  Door de uniforme balkmaat van 7x15 cm binnen de Rough&Ready Range, zijn de diverse producttypes heel makkelijk te combineren.


Aan de waterkant van de appartementengebouwen is gekozen voor straatmeubilair met de meer verfijnde balkmaat van de Solid Series. De nieuwe Solid Skirt Bank vormt een uitnodigende en geraffineerde gebogen zitrand. Een elegant hoekdetail verbindt de zitting met de verticale delen.
De dwarsgeplaatste Solid latten (7x7cm) zijn een natuurlijke anti-skate oplossing. Ten slotte zijn maatwerk ‘Curved’ Solitude Banken toegepast in dezelfde kromming als de zitranden.


In alle toegepaste Streetlife producten in het Gasholder complex is gebruik gemaakt van CorTen stalen jukken of randen en hardhouten balken met de breedte van 7cm, wat resulteert in een coherent beeld. De robuuste maar terughoudende vormgeving van Streetlife’s straatmeubilair blijft krachtig overeind tussen de monumentale architectuur waarin het zich begeeft.

De respectvolle restauratie van het industriële erfgoed en de innovatieve introductie van moderne architectuur en design lijken dit ooit verloederde industriegebied te laten herleven als hippe wijk.

Deel dit artikel