Project

Marktvoorzieningen op centrumplein Zuidbroek

In Zuidbroek in Groningen heeft de gemeente Menterwolde een nieuw centrumplein gecreëerd. Door middel van PUTkasten is het plein tevens geschikt gemaakt om de wekelijkse markt te faciliteren.

Marktvoorzieningen op centrumplein Zuidbroek

Levendig centrum Zuidbroek

Zuidbroek is een dorp met een kleine 4.000 inwoners gelegen in Oost Groningen. De gemeente Menterwolde streeft er naar om het dorp een volwaardig centrum te geven waarmee de leefbaarheid wordt geborgd. De realisatie van een nieuwe supermarkt en woningbouw zijn onderdeel van het centrumplan.

Weekmarkt op nieuw plein

Met het slopen van een pand aan de Spoorstraat is tussen de jachthaven en de nieuwe supermarkt een centrumplein ontstaan. Op dit nieuwe plein wil de gemeente een weekmarkt organiseren, om de bedrijvigheid in het centrum te stimuleren.

Compacte PUTkasten

Na een uitgebreide marktoriëntatie heeft de gemeente in overleg met aannemersbedrijf Koen Meijer BV besloten PUTkasten model Markt type compact toe te passen. Doordat deze rechtsreeks op het elektriciteitsnet van Enexis mogen worden aangesloten worden bovengrondse voedingskasten vermeden. De ondergrondse kasten beschikken over een uniek twee dekselsysteem waarmee een scheiding is gemaakt tussen de gebruikers en de beheerder. 

Deel dit artikel