Project

Nieuwe markt op IJburg

Het Amsterdamse stadsgebied IJburg heeft sinds kort een markt. Deze wordt elke zaterdag gehouden achter het winkelcentrum op het Joris Ivensplein. Het plein wordt ook gebruikt voor evenementen en als speelplaats.

Nieuwe markt op Ijburg

Proefperiode

Op 15 september werd een succesvolle try-out van de markt gehouden, waarna stadsdeelwethouder Nevin Özütok  op 22 september het officiële openingssein gaf. Vanaf nu zal de markt elke zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur op het Joris Ivensplein staan. De markt is een proef van twee jaar, de tijd die minimaal nodig is om de markt bestaansrecht te geven. Na één jaar volgt er een evaluatie.

Duurzame markt

De markt op Ijburg is een duurzame markt, wat betekent dat duurzaamheid voorop staat. Aangeraden wordt dan ook om bijvoorbeeld een eigen tas mee te nemen. Op de markt zijn verschillende duurzame en niet-duurzame artikelen te koop, zowel etenswaren als andere spullen.

Levendigheid op Ijburg

Met de komst van de markt is er meer levendigheid voor de bewoners en bezoekers van IJburg. Stadsdeelwethouder Özütok: “Wij hebben uitgebreid onderzoek laten doen naar manieren om het economisch klimaat op IJburg te versterken. Daaruit kwam een sterk advies voor een markt. Daarom ben ik blij dat we deze hier hebben”.

PUTkasten

De exploitatie van de markt is door het stadsdeel in handen gegeven van een exploitant. Voor de realisatie en het beheer van de technische voorzieningen is PUTkast BV benaderd. Dit heeft geleid tot het toepassen van diverse PUTkasten voor elektriciteit en drinkwater. Door de ondergrondse kasten zijn hindernissen vermeden en kan het plein ook buiten de markt optimaal worden gebruikt.

Deel dit artikel