Project

Zinnenprikkelende tuin voor verzorgingshuis Fossha

Het recent geopende verzorgingshuis Fosshagen in de Noorse gemeente Lier geeft een nieuwe vorm aan de verzorging van ouderen. Het reeds veelgeprezen gebouw maakt deel uit van een speels landschapsontwerp dat naadloos aansluit bij het glooiende landschap. Streetlife is trots dat zij heeft mogen bijdragen aan deze levendige tuin.

De enorme bijdrage die onze ouderen aan de maatschappij hebben geleverd mag gevierd en beloond worden. Niet alleen door goede medische zorg maar ook door het bieden van een plezierige en inspirerende woonomgeving. De architect en landschapsarchitect van het verzorgingshuis Fosshagen namen deze taak uiterst serieus.


Norconsult Solem Architektur ontwierp een zintuigentuin met meer dan 100 verschillende planten en gewassen. Het speelse ontwerp van de tuin wordt gekenmerkt door een combinatie van vloeiende en lineaire elementen. Het resultaat is een sterke eenheid tussen het rechthoekige gebouw en de heuvelachtige omgeving. De dynamiek van deze geometrische vormen wordt benadrukt door het gebruik van Streetlife producten in de tuin.


Een acht meter lange Rough&Ready Curve bank begrenst de overgang van de tuin naar zijn glooiende omgeving. Het hart van de tuin wordt gemarkeerd door een Free Forms Tree Isle met geïntegreerde Rough&Ready zittingen. Aan de ene zijde van de tuin zijn geometrische stalen plantvakken geplaatst, in combinatie met lineaire Rough&Ready-6 Banken. Aan de andere zijde volgt het grote ronde Solid Podium Eiland de vloeiende vormen van de tuin. De toevoeging van het hardhouten Streetlife straatmeubilair doet de tuin veranderen in een sociale ontmoetingsplaats.


In de collectie Straatmeubilair en Boomproducten van Streetlife wordt hoogwaardig CorTen staal gecombineerd met door Streetlife gestandaardiseerde houtmaten, dit zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Door het consequente gebruik van materialen met een hoge kwaliteit ontstaat er tussen alle verschillende elementen in de tuin een prachtige harmonie.

Deel dit artikel