Project

OV in de randstad kleurt rood

Voor de Provincie Noord-Holland, Provincie Zuid-Holland, SRA, MRDH, gemeente Almere en voormalig OV-bureau Randstad werkte FromAtoB de afgelopen jaren aan de ontwikkeling van de productformule van het nieuwe openbaar vervoer netwerk: R-net.

Dit samenwerkingsproject van overheden en vervoerders leidt tot een hoogwaardig niveau van het OV in de randstad. Het ontwerpbureau FromAtoB ontwikkelde de herkenbare huisstijl met antraciet grijs en opvallend rode accenten en producten zoals bushaltes, abri’s, afvalbakken, fietsenstallingen, voertuiginterieurs en -extrieurs.


Huisstijl R-net

In de Randstad wordt het R-net netwerk steeds verder uitgebreid. Als reiziger herken je de typerende kleurstelling van de nieuwe huisstijl onmiddellijk. Deze stijl is consequent doorgevoerd in de productlijn van R-net. FromAtoB legde de kernwaarden en richtlijnen vast in een handboek als leidraad voor de toekomst.
 

Krachtige productlijn perronmeubilair

Om het wachten voor passagiers zo comfortabel mogelijk te maken is een serie abri’s ontworpen met comfortabele banken en leunsteunen, verlichte informatiepanelen en goede beschutting tegen regen en wind. De abri is modulair opgebouwd, waardoor veel afmetingen en varianten mogelijk zijn. De R-net abri’s hebben een rode hanenkam die van grote afstand herkenbaar is. Voor de R-net haltes is een complete serie perronmeubilair ontworpen, met hekwerken, afvalbakken, banken en leunsteunen. Voor het fietsparkeren ontwikkelde FromAtoB een fietsoverkapping en een fietsenrek.
 

Ontwerpbureau FromAtoB

FromAtoB Public Design ontwerpt van concept tot uitwerking en productievoorbereiding. Complexe projecten worden door het ontwerp zichtbaar en tastbaar. Design als verbindende factor helpt om een visie werkelijkheid te laten worden. Niels Greif en Michiel Meurs zijn de senior designers van FromAtoB. In projectteams zitten naast opdrachtgever en ontwerpers vaak ook externe deskundigen. Door het samenkomen van verschillende disciplines en ervaren ontwerpers ontstaat er een vakkundig team. Naast het R-net project realiseerde FromAtoB verschillende projecten in de openbare ruimte en voor het openbaar vervoer voor o.a. de gemeente Tilburg, gemeente Purmerend, Connexxion en NS.
Bent u benieuwd wat het team van FromAtoB aan uw project kan bijdragen? Bekijk de website en neem gerust contact op met de ontwerpers.
www.fromatob.nl

Deel dit artikel