Project

Project Bredenoord, vervolg op project Havenspoorpad Rotterdam

Deze maand is in de wijk Reyeroord energiezuinige ledverlichting geplaatst. Komende winter zal met deze nieuwe verlichting een proef worden gedaan.

De nieuwe armaturen zijn geplaatst in het gebied tussen de Reyerdijk, Nieuwenoord, Vegelinsoord, Herenoord en de singel. Tijdens de proef worden twee soorten verlichting getest. In de straten Bredenoord, Riekeroord, Kouwenoord, Schelmeroord, Schalkeroord, Hinkelenoord, Wilbertoord en Rhederoord komt dynamische verlichting. De straatverlichting is daar standaard gedimd. Als er een voetganger, fietser of auto door de straat beweegt, gaan de lampen geleidelijk op volledige sterkte branden en worden daarna weer gedimd.In de straten Elzenoord, Notenoord, Tulpenoord, Brittenoord, Oldenoord en Kimbrenoord wordt deverlichting alleen gedimd.

 

In een enquête kunnen bewoners laten weten wat ze van de nieuwe verlichting vinden.

 

Inspiratie Award 2016

Het project van de gemeente Rotterdam doet mee aan de Inspiratie Award 2016. Deze prijs wordt uitgereikt op het Ruimte en Licht Festival, op 17 november in Eindhoven. Op de site van Ruimte en Licht worden alle inzendingen besproken. Benieuwd wie er gaat winnen? Kom op 17 november naar het Ruimte en Licht Festival. Schrijf u hier in.

Deel dit artikel