Project

Comfortabele fietsbrug over N242 Heerhugowaard

Sinds kort ligt er een fietsbrug over de N242 in Heerhugowaard. Ontwerpbureau ipv Delft kreeg de uitdagende opdracht een oplossing te bedenken binnen een zeer beperkte ruimte en met betrokkenheid van een groot aantal partijen. In korte tijd realiseerde het ontwerpbureau een slanke, grotendeels in het werk gestorte betonnen brug met comfortabele hellingbanen en een intrigerend hekwerk.

De brug ligt in het verlengde van de Stationsweg en verbindt de geplande nieuwbouwwijk Broekhorn met het station en de stad. Omdat de beschikbare ruimte beperkt werd door water en bebouwing enerzijds en een veendijk en het Kanaal anderzijds, voerde ipv Delft op verzoek van de gemeente eerst een variantenstudie uit. Daaruit bleek dat de bouw van een nieuwe brug haalbaar was en welk tracé de beste opties bood. Bij de keuze voor het tracé speelde gebruikerscomfort een grote rol, evenals het beschikbare budget en de zichtbaarheid van de bedrijven aan de Nijverheidsstraat, pal naast de brug.


Ipv Delft maakte in drie maanden tijd het uiteindelijke ontwerp, maar stelde ook het D&C contract met vastgelegd ontwerp op en regelde het instemming van alle betrokken partijen (gemeente, bewoners, bedrijven en waterschap). De uitvoering was in handen van Ballast Nedam.

 

Onderhoudsvrij, efficiënt en slank

Het 150 meter lange tracé bestaat grotendeels uit een constructie van in het werk gestort beton. De hoofdoverspanning werd gemaakt met een prefab tussendeel en aan de kant van het Kanaal ligt het tracé deels op een grondlichaam. Als uitgangspunten voor de brug hanteerde ipv Delft dat het ontwerp onderhoudsvrij, constructief efficiënt en zo slank en transparant mogelijk moest zijn. Dankzij de keuze voor in het werk gestort beton zijn alle uitgangspunten gerealiseerd. Op de overgang met het prefab HSB brugdeel na heeft de brug geen onderhoudsgevoelige voegovergangen. Het in één keer storten van de lange haarspeldbochten maakte uitkragende bochten mogelijk met een relatief geringe dekhoogte. In de bochten is het brugdek (onder meer uit veiligheidsoogpunt) aanzienlijk breder dan op de rechte stukken, wat de brug van onderaf extra cachet geeft.

 

Transparant hekwerk

Het hekwerk is geheel van rvs en bestaat uit dunne buizen. Door de iets schuine plaatsing - onderaan zijn de buizen in twee rijen geplaatst, bovenaan eindigen ze op één lijn – veranderen transparantie en verschijning van het hekwerk terwijl je er overheen fiets of onderdoor rijdt. Mede dankzij het transparante hekwerk zijn de bedrijven aan de oostkant van de N242 vanaf de weg goed zichtbaar. Verder is het voor bruggebruikers prettig dat de openingen in het hekwerk klein zijn. De brug ligt vrij dicht op de N242 en overbrugt zowel water als een drukke provinciale weg, dus een gevoel van veiligheid is voor hen erg belangrijk. Om die reden is het hekwerk ook relatief hoog (1,1 m). 

 

De schuine plaatsing van de spijlen gecombineerd met de kleine hart-op-hartafstand maakt het hekwerk constructief efficiënt, ook al is het relatief licht. Het benodigde aantal kilo’s rvs blijft zo relatief laag, wat gezien de hoge kosten van het materiaal een positieve invloed heeft op de totale uitvoeringskosten. Het rvs is geparelstraald met glasparels, waardoor het minder glanst dan gepolijst rvs en een fijne structuur heeft. 

 

Ook aan wandelaars gedacht

In het ontwerp zijn twee trappen opgenomen voor voetgangers. Zij hoeven dankzij de trappen niet het gehele tracé te volgen, maar kunnen een kortere route nemen. De nieuwe brug houdt rekening met een eventuele toekomstige verbreding van de N242 en sluit aan op het regionale fietsnetwerk.

 

Deel dit artikel