Artikel

De sterren staan goed voor de groensector

De afgelopen twee jaar is er veel veranderd bij de BTL. Eind 2018 sloot het groenbedrijf zich aan bij idverde, de Europees marktleider op het gebied van de groene buitenruimte. In 2019 nam BTL het bedrijf Verboon Groen & GWW over. Het gaat goed met de groensector of zoals Commercieel Directeur Simon Bos van BTL zegt: “De sterren voor ons vakgebied staan gunstig.”

In november 2018 werd naar buiten gebracht dat BTL zich had aangesloten bij idverde. Vanaf 1 oktober zullen zowel BTL als Verboon Groen & GWW verdergaan onder de naam idverde. De namen van de drie werkmaatschappijen blijven bestaan; Realisatie, Advies en Bomendienst. Een goede ontwikkeling voor het bedrijf, zo zegt Bos. “idverde is een groot platform werkzaam in Frankrijk, Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. Ze zijn de Europese markleider op het gebied van groene buitenruimte. Er is de laatste jaren veel aandacht voor de waarde en positieve effecten van groen. Dit wordt versterkt door wat er met groen gerealiseerd kan worden op het gebied van klimaat en biodiversiteit. De sterren voor ons vakgebied staan wat dat betreft gunstig. Bos: “idverde biedt ons het platform om Europese netwerken te ontsluiten en impact te maken.”

Meerwaarde door groen

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de positieve effecten van groen voor het welbevinden van de mens. Bos: “Alleen de praktijk wijst nog wel eens uit dat de waarde van groen onderschat wordt en zelfs ondergewaardeerd. Wij willen als idverde, samen met onze internationale collega’s en onze relaties waarde toevoegen aan de openbare ruimte. Ik heb tijdens de coronacrisis verhalen gelezen over mensen die gezondheidsklachten kregen omdat zij geen of zeer beperkte mogelijkheden hadden om naar buiten te gaan omdat de omgeving niet daartoe uitnodigt of omdat er domweg geen ruimte ingericht is om te verblijven. Het zijn deze voorbeelden die nogmaals duidelijk maken hoe belangrijk een aantrekkelijke buitenruimte is. Zodra je groen aanlegt en bomen plant creëer je meerwaarde aan de openbare ruimte. Bomen zorgen ervoor dat mensen in de schaduw kunnen zitten en verkoeling kunnen zoeken”, zo zegt Bos. “Het nodigt uit om naar buiten te gaan, mensen te treffen – op gepaste afstand- en de zinnen te verzetten.”, zo vertelt Bos.

Eén naam

Bos ziet het als een logische stap om vanaf 1 oktober onder één naam verder te gaan. “Het is goed om een gezamenlijke identiteit en uitstraling naar de buitenwereld toe te profileren. Met zowel BTL als Verboon Groen & GWW kunnen we nu de naam idverde gaan laden. Het is voor klanten ook duidelijker als je één naam hanteert.” De overeenkomst tussen BTL, Verboon Groen & GWW en idverde is dat iedereen bevlogen is met het groenvak, zo merkt Bos op. “We willen allemaal projecten maken die van betekenis zijn voor de gebruikers en bijdragen aan een prettig verblijf, een fijne werkplek en een mooie en veilige (woon)omgeving.”

Deel dit artikel