Lichtcomfort naar een nieuw level

woensdag 24 november 2021
timer 4 min
Zuiniger, een lagere CO2-footprint en meer lichtcomfort. Openbare verlichting innoveert continu. Dat is ook een must om de ambitieuze duurzaamheidsdoelen uit het Klimaatakkoord te halen. Lightronics, producent van verlichtingsoplossingen voor de woon- en leefomgeving, introduceert nieuwe lichtoplossingen die een lager energieverbruik combineren met het hoogst haalbare lichtcomfort.

De nieuwe lichtoplossingen zijn verkrijgbaar onder de vertrouwde naam LED2WELL. LED2WELL bestaat uit twee varianten: LED2WELL-Core en LED2WELL-Pro. De Core-variant is de standaard die reeds wordt toegepast in alle straat- en terreinverlichtingsarmaturen van Lightronics. LED2WELL Core is uitgerust met de meest up-to-date ledtechnologie en zorgt voor een energiezuinige lichtoplossing. 

Lagere milieu-impact  

Naast de Core introduceert Lightronics nu LED2WELL-Pro. In vergelijking met de Core-variant biedt de Pro-variant meer lichtcomfort, een hogere energiebesparing en een lagere milieu-impact. Drie onderscheidende kenmerken van de Pro-variant nader uitgelicht:  

1. Het hoogst haalbare lichtcomfort 
In de LED2WELL-Pro lichtoplossing is het dubbele aantal led’s per ledmodule toegepast, gecombineerd met onder andere door Lightronics ontwikkelde lenzen. Door het dubbele aantal led’s wordt de stroom over meer lichtpunten verdeeld. Dat resulteert in een prettiger lichtbeeld en optimaal lichtcomfort. Bovendien kunnen dankzij onze eigen lensontwikkeling in de LED2WELL-Pro oplossing voor bepaalde lichtprofielen grotere mastafstanden en een betere gelijkmatigheid worden behaald. Daardoor zijn minder armaturen nodig om het gewenste lichtbeeld te creëren. 

2. Het beste rendement 
In de LED2WELL-Pro variant is minder energie nodig om hetzelfde aantal lumen te behalen. De energiebesparing op het systeemvermogen van de LED2WELL-Pro bedraagt tussen de 6 tot 15 procent in vergelijking met de LED2WELL-Core, afhankelijk van de gekozen lumenstroom. 

3. Lagere milieu-impact 
Duurzaamheid is veel meer dan alleen energiezuinige lichttechniek. De milieu-impact van een armatuur wordt uitgedrukt met het zogeheten MKI-getal, gemeten over de gehele levensduur. Bij het vaststellen van de MKI worden alle processen meegenomen die impact hebben op het milieu. Dat varieert van het delven van grondstoffen, het produceren van de verschillende onderdelen, transport en gebruik tot en met het zogenaamde afdankscenario. De LED2WELL Pro-variant gebruikt niet alleen minder energie dan de Core-variant, maar bespaart ook gewicht in het ledboard. Dit zorgt voor een lager MKI-waarde en daarmee een lagere milieu-impact. 

BRisa

LED2WELL-Pro geschikt voor diverse armaturen 

LED2WELL-Pro wordt in eerste instantie toegepast in een aantal armaturen van Lightronics voor de openbare ruimte. De Pro-variant komt als eerste beschikbaar in de PRUNUS-armaturenfamilie. Met de PRUNUS kan de leefomgeving herkenbaar en stijlvol worden ingericht met één armaturenlijn, die bestaat uit verschillende varianten. De PRUNUS onderscheidt zich door moderne lichttechniek en een kenmerkend design en is geschikt voor een breed scala aan toepassingen in de openbare ruimte. 

Na de PRUNUS is LED2WELL-Pro ook beschikbaar voor onder meer de BRISA en CEDER. De BRISA maakt het mogelijk om met één armaturenlijn de complete leefomgeving te verlichten, van woonstraat tot toegangsweg. De CEDER is een armatuur met een maximaal circulair ontwerp. Het energiezuinige ledkegelarmatuur kenmerkt zich door duurzaamheid, geavanceerde lichttechniek en optioneel slimme elektronica. Minimaal gebruik van grondstoffen gaat hand in hand met maximaal hergebruik van onderdelen om hoogwaardige recycling mogelijk te maken. 

almere verlichting

Duurzaamheid 

De ontwikkeling van innovatieve lichtoplossingen vloeit voort uit de visie van Lightronics op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Lightronics werkt dagelijks gepassioneerd aan een CO2-neutrale toekomst door het, op een maatschappelijke, duurzame en economische verantwoorde manier, ontwikkelen en produceren van professionele verlichtingsoplossingen. Niet voor niets heeft Lightronics het CO2-Prestatieladder niveau 5-certificaat en zijn we aangesloten bij het Grondstoffenakkoord. Daarin staan afspraken om de Nederlandse economie in 2050 volledig te laten draaien op herbruikbare grondstoffen. In deze circulaire economie bestaat geen afval, worden grondstoffen efficiënt benut en steeds opnieuw gebruikt en nieuwe producten circulair ontworpen. 

Benieuwd wat de lichtoplossingen van LED2WELL kunnen betekenen voor uw toepassing? Met de verschillende varianten van LED2WELL kan in iedere situatie gekozen worden voor de beste lichtoplossing. We kijken graag mee op locatie en geven advies met een op maat gemaakte lichtberekening.  
 
Lightronics 
Waalwijk 
0416 - 56 86 00  
https://www.lightronics.nl/  

Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 5 / 2021, thema duurzaamheid. Download hier gratis het magazine.

Meer artikelen met dit thema

Het verschil van dag en nacht

2 dec om 11:51 uurtimer4 min
Wat licht kan doen in de openbare ruimte? Stel die vraag aan de lichtspecialisten van Industrielicht en laat u…
Lees verder »

Slim beheer is óók klimaatvriendelijk beheer

9 nov om 16:05 uurtimer2 min
“We souperen de aardbol op”, stelt Maikel Schepers, accountmanager bij Valmont Nederland. “Dat besef ik zelf, maar…
Lees verder »

OVL Symposium: lekker live bijpraten over het vak én met elkaar

2 nov om 08:41 uurtimer4 min
Het OVL Symposium 2021 bracht bijna 100 professionals weer fysiek bij elkaar voor een afwisselende dag met…
Lees verder »

Natuurinclusief lichtplan voor iconische brug in Almere

1 nov om 13:45 uurtimer4 min
Tussen het Lumièrepark en de toekomstige Floriadewijk in Almere is afgelopen maand een 430 meter langer brug…
Lees verder »

Een veilige woon- en werkomgeving door goede verlichting

21 okt om 14:59 uurtimer3 min
Goede verlichting is van essentieel belang voor een prettig werkbare en veilige omgeving. Op de werkvloer, op de…
Lees verder »

Plastic lichtmast uithangbord voor duurzaamheid

20 okt om 15:30 uurtimer2 min
Het bedrijf save plastics maakt lantaarnpalen van moeilijk te recyclen afvalplastic. Een duurzame en circulaire…
Lees verder »

Een slimme stad, zo doen wij dat

18 okt om 09:30 uurtimer2 min
De trend van urbanisering leidt tot grote uitdagingen voor overheden, waarbij moderne technologie een grote…
Lees verder »

Muurankers: steun en toeverlaat tijdens de feestdagen

15 okt om 13:09 uurtimer3 min
In veel, doorgaans oude, binnensteden hangen ze al tientallen jaren: muurankers. Perfect voor het bevestigen van…
Lees verder »