Bedrijfsnieuws

Biomygreen geeft boost aan duurzame bodemtechnologie

Biomygreen heeft een enthousiast team dat zich bezig houdt met duurzame bodemtechnologie. Biomygreen combineert het gebruik van de bodem op duurzame wijze met het ontwikkelingen van nieuwe technologie. Dit leidt tot nieuwe diensten en unieke producten. Daarbij past dit direct in de Sustainable Global Goals.

De diensten van Biomygreen richten zich op de zo goed mogelijke ontwikkeling van bodemleven. Want een bodem hoort te leven…. In een natuurlijke bodem is er een grote diversiteit aan bodemorganismen aanwezig. Mycorrhizaschimmels maken daarvan deel uit en die schimmels zijn er in allerlei soorten en maten. Bekenden voorbeelden zijn vliegenzwam, eekhoorntjesbrood en cantharel. In het najaar zichtbaar als paddenstoelen, in het overige deel van het jaar onzichtbaar onder de grond.

De schimmels hebben veel toegevoegde waarden: ze leveren nutriënten en water aan ons groen, verhogen de weerstand tegen ziekten, verbeteren de bodemstructuur en nemen veel CO2 op. Biomygreen maakt gebruik van de schimmels en ontwikkelt producten die passen bij bomen en planten. En dit heeft voordelen: aangeplante bomen slaan eerder aan en overleven lange perioden van droogte. Bomen aangeplant volgens advies van Biomygreen en met producten ontwikkeld door Biomygreen hebben deze zomer, die heel droog was, goed overleefd. Er was nauwelijks uitval. De bodemverbetering op basis van advies door

Biomygreen is in andere opzichten ook gunstig: meer afvoer van water uit plensbuien, wel ca. 5 tot 10 x zoveel. En nog een voordeel: bomen met mycorrhizachimmels dragen bij aan een beter klimaat. Ze nemen wel ca. 2 tot 3 keer CO2 op.

 
Biomygreen ontwikkelt ook producten die in een natuurlijke bodem thuis horen en mycorrhizaschimmels bevorderen. Een van die producten is BioMyPro-NemC. Dit product bevat chitine, een veel voorkomende natuurlijke stof. Het komt ook voor in insecten. Toepassing van BioMyPro-NemC leidt tot veel minder ziekten in de bodem. Zo draagt Biomygreen dagelijks bij aan de Sustainable Global Goals.

 

Deel dit artikel