Bedrijfsnieuws

Led-vervanging Amsterdam verloopt voortvarend

Halverwege 2019 werd de verlichtingsmarkt middels een Europese Aanbesteding uitgedaagd om de beste led-oplossing aan te bieden voor de gemeente Amsterdam, waarbij rekening werd gehouden met installatiegemak, beheerslast, energiereductie en aanschafkosten. Samen met Modernista heeft Setga de winnende inschrijving gedaan en in 2020 en 2021 worden 42.000 armaturen in de stad voorzien van een uiterst efficiënte led-unit.

In totaal worden 73 verschillende typen armaturen voorzien van een nieuwe led-lichbron. De afgelopen weken zijn alle ARC armaturen uitgerust met een led-binnenwerk. De komende periode worden ruim 10.000 Friso Kramer (Indal 2000) armaturen omgebouwd. Vervolgens zijn de Aurora- en FGS armaturen aan de beurt.

De ontwikkeling van de led-units vindt plaats in nauwe afstemming met de gemeente Amsterdam en de installateur. Het lichtbeeld moet immers zo min mogelijk afwijken van het huidige lichtbeeld en de led-units moeten snel en eenvoudig te monteren zijn.

De led-units zijn natuurlijk ook beschikbaar voor andere gemeenten. Mieke Slingerland (mieke@modernista.nl, 06-24617222) kan hier meer over vertellen. 

Deel dit artikel