Bedrijfsnieuws

Slimme stad heeft goede ogen en oren nodig

Lantaarnpalen kunnen inmiddels al meer dan alleen duisternis verjagen. Sustainder gelooft dat het openbare verlichtingsnetwerk het startpunt is van de smart city. Slimme armaturen die via het internet met elkaar communiceren en data uitwisselen. Met de hoogwaardige led-armaturen van Sustainder kunnen gemeenten zonder financiële risico’s inspelen op deze nabije toekomst. De toekomstvaste armaturen zijn modulair opgebouwd en standaard voorzien van sensoren die metingen mogelijk maken van onder andere temperatuur, lichtgevoeligheid en energieverbruik.

Door deze geïntegreerde functies wordt installatie, beheer en onderhoud een stuk eenvoudiger en efficiënter. Zo draagt Sustainder bij aan een duurzame, veilige en gezonde samenleving.


Open technologie architectuur

Als nieuwkomer in de markt biedt Sustainder een belangrijk voordeel want wij hanteren een open technologie architectuur waardoor softwareontwikkelaars of producenten van smart city applicaties eenvoudig kunnen koppelen via open API’s. Op deze manier kunnen naar behoefte nieuwe innovatieve applicaties ontwikkeld worden voor publieke diensten en burgers. Dit past bij de overtuiging van Sustainder dat een duurzame samenleving en een transitie naar een Smart City alleen gerealiseerd kan worden door samenwerking in een open ecosysteem.


Jarenlange ervaring

Sustainder komt voort uit de slimme combinatie van de voormalige Philips armaturenfabriek in Emmen en het bedrijf Dazzletek in Breda, dat gespecialiseerd is in intelligente besturingssystemen voor openbare verlichting. In september 2016 betrad Sustainder de markt met ervaren medewerkers met diepgaande kennis uit de industrie, een solide klantenkring en een duurzaam productieproces. Nu, een jaar later, zijn er twee typen armaturen in productie: Anne en Alexia. Deze armaturen verlichten inmiddels al vele straten en pleinen in zowel binnen- als buitenland.

 

Meer weten? Ontmoet ons persoonlijk op de Dag van de Openbare Ruimte op 27 en 28 september in de Jaarbeurs in Utrecht, stand 3.5.35

Deel dit artikel