Bedrijfsnieuws

Griffioen, dé specialist voor vasteplanten in het openbaar groen

Het GreentoColour®-vasteplantenconcept van Griffioen Wassenaar maakt attractiviteit tegen lage beheerskosten op een uniek niveau mogelijk.

Met 15 jaar ervaring en 2000+ vasteplanten projecten, eigen ontwerpers en een eigen substraatspecialist voor controle op de bodemvoorbereiding is Griffioen dé specialist voor vasteplanten in het openbaar groen. Alle vasteplanten met 1,4 liter potkluit (P11) komen uit eigen duurzame kwekerij en worden zonder pot geleverd.

Griffioen Wassenaar is inmiddels MPS-GAP gecertificeerd. Voor MPS-GAP zijn eisen geformuleerd voor de productie, op het gebied van: Traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiëne. Voor de nabije toekomst ligt de focus op het verder verduurzamen van de teelt.

GreentoColour® is alleen GreentoColour® als aan alle gestelde eisen voldaan wordt. Het concept rust op 4 pijlers; de juiste plant op de juiste plaats, grondverbetering, het gebruik van 8 planten in P11-kwaliteit per m² en onderhoud met kort afmaaien, mulchen en mesten.

 

De vasteplanten die binnen het GreentoColour®-concept worden gebruikt staan garant voor volledige dichtgroei en een lange levensduur. Het sortiment planten wordt streng geselecteerd op bepaalde eigenschappen zodat ze bestand zijn tegen het intensieve gebruik van de omgeving. Daarbij geeft de gevarieerde beplanting gedurende alle seizoenen een afwisselende aanblik.

 

Na de winter worden de vasteplanten vlak boven de grond kort afgemaaid. Dit zorgt ervoor dat planten weer snel uitlopen en mooi vol terugkomen. Het afgemaaide groen wordt vermalen en blijft als voedingsstof achter tussen de planten. Dit heeft een positief effect op het bodemleven en verbetert de bodemkwaliteit.

 

De afwisseling in de beplanting stimuleert de ontwikkeling van (bestuivende) insecten. Bloemrijke planten trekken veel nuttige insecten aan als hommels, bijen en vlinders. Deze bestuivers vormen een belangrijke schakel in ecosystemen en zijn daarmee essentieel voor de biodiversiteit.

 

GreentoColour® is een geregistreerd handelsmerk voor het originele vasteplantenconcept dat uitsluitend door Griffioen Wassenaar BV en haar gecertificeerde partners aangeboden mag worden. Kies met GreentoColour® voor optimale controle én garantie; kleur en fleur, biodiversiteit en dichtgroei van vasteplanten binnen één jaar in de openbare ruimte.


Bezoek Griffioen op standnummer 3.5.05 tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte op 26 en 27 september in Jaarbeurs Utrecht.

Deel dit artikel