Nieuws

Herinrichting Piusplein Tilburg begonnen

Een onderdeel van de nieuwe Cityring van Tilburg is de herinrichting van het Piusplein. In samenspraak met de horecaondernemers aan het plein heeft de gemeente Tilburg een definitief ontwerp gemaakt. Op 4 oktober is begonnen met de werkzaamheden.

Herinrichting Piusplein Tilburg begonnen


Volop ruimte


Ook in het nieuwe ontwerp is er op het Piusplein volop ruimte voor terrassen en blijft het mogelijk om evenementen op het plein te organiseren. De inrichting van het nieuwe plein sluit aan bij het ontwerp van de winkelstraten en de Cityring. De verwachting is dat het plein eind januari 2011 klaar is.


Onderscheid terrassen en loopruimte


De meest in het oog springende veranderingen zijn de vergrote gevelterrassen en de vormen van de terrasruimtes op het plein. Daardoor wordt het onderscheid tussen de loopruimte en de terrasruimte veel duidelijker en zal het plein in de toekomst veel rustiger ogen. Bovendien blijft het straks mogelijk om evenementen als het Festival van het Levenslied op het Piusplein te houden.


Bestrating en groen


De verharding onder de terrasdelen wordt uitgevoerd in Chinees graniet zoals op de Heuvel, het centrale plein van Tilburg. De loopstroken worden uitgevoerd in gebakken klinkers, zoals in de rest van de binnenstad gebruikt is. Een aantal bomen is inmiddels verwijderd. Drie grote bomen blijven staan en worden ingepast in het nieuwe ontwerp. Aan de rand, waar eerst dakplatanen stonden, komen nieuwe leiplatanen terug met daaronder blokhagen.

Download hier het voorlopig ontwerp van het Piusplein.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel