Nieuws

Meer duin voor Kijkduin

Badplaats Kijkduin krijgt een nieuwe, levendige boulevard, een overzichtelijker en veiligere verkeerssituatie en meer ruimte voor duinen.

Afgelopen week kregen bewoners en ondernemers van Kijkduin-Bad voor het eerst de plannen voor hun dorp te zien. De visie op de openbare ruimte van Kijkduin is ontwikkeld door ontwerpbureau West 8. Centraal in die visie staat de terugkeer van het duinlandschap. Helm en zand worden zowel op de boulevard als het Deltaplein weer zichtbaar. Dit past helemaal bij het investeringsprogramma voor Scheveningen-Bad, De Kust Gezond.


Door de huidige toegangswegen voor voetgangers, fietsers, auto's en ov te ontvlechten ontstaat ruimte voor de herinrichting van Kijkduin. Parkeren gebeurt in de toekomst ondergronds en het busplein wordt beter ingepast in de omgeving. De kosten voor de vernieuwing en vergroening van de openbare ruimte worden gedragen door het woning-, hotel- en winkelprogramma.

Deel dit artikel