Nieuws

Vergroeningsproject Arnhemse binnenstad krijgt vorm

De tweede fase van het vergroeningsproject van de Arnhemse binnenstad is bijna voltooid. Tijdens deze fase zijn op 85 plekken in de binnenstad groene elementen toegevoegd.

De Arnhemse binnenstad is sinds de start van het project, in 2017, verrijkt met meer dan 180 groene elementen. Het gaat om elementen als gevelgroen, geveltuintjes, plantenbakken met boompjes, varens en grassen, zo schrijft de gemeente op haar website. Het vergoenen van de binnenstad is een gezamenlijk project van Bewonersplatform Arnhem6811, Platform Binnenstad Arnhem (PBA) en de gemeente Arnhem.


Deze partijen onderschrijven samen het belang van groen. Het groen zorgt bijvoorbeeld niet alleen voor een prettig leefklimaat, maar levert ook een positieve bijdrage aan de biodiversiteit. Daarbij helpt het bij de opvang van overtollig regenwater en gaat het hittestress tegen.

Komt er ook nog een derde ronde? 

Tijdens het project konden inwoners en ondernemers groen aanschaffen, tegen een 'vriendenprijsje'. De samenwerkende partijen hebben in de eerste ronde geïnvesteerd tot 90 % van de kosten en in de tweede ronde tot 80% van de kosten. Omdat er vanuit inwoners en ondernemers veel interesse is, wordt gekeken naar de mogelijkheid voor het invoeren van een derde ronde. 

Deel dit artikel