Nieuws

Rotterdams Hofplein wordt groen stadsplein

Het Rotterdamse Hofplein krijgt een flinke metamorfose van stenen verkeersrotonde naar groen stadsplein. Het ontwerp is in grote lijnen bekend, maar nog niet alles ligt vast. Voor het laatste gedeelte worden bewoners opgeroepen om hun ideeën te delen met de gemeente.

In het nieuwe plan verandert het Hofplein in een groene omgeving met gras, pleinachtige ruimten vol bomen en de iconische fontein als kloppend hart. Daarmee wordt het Hofplein een aangename verblijfsplek voor Rotterdammers en bezoekers. Het autoverkeer rijdt straks over twee rijstroken langs het plein. Het middengedeelte bij de fontein wordt aanzienlijk groter.

De trambanen blijven met slimme hoogteverschillen op hun huidige plek liggen. Fietsers kunnen via alle zijden van het plein in twee richtingen hun route te kiezen. Er komen comfortabele brede trottoirs. Hier is ook ruimte voor groen en bijvoorbeeld terrassen. Via brede zebrapaden kunnen voetgangers het plein bovendien makkelijk diagonaal oversteken.

Voor het laatste gedeelte worden bewoners opgeroepen om hun ideeën te delen met de gemeente. Lees hier meer over de herinrichting.

Deel dit artikel