Nieuws

Betonblokken in Amsterdam moeten kans op aanslag verminderen

Vanwege de recente aanslagen in West-Europa, gaat Amsterdam de komende tijd op verschillende plekken betonblokken plaatsen die de kans op een terroristische aanslag moeten verminderen.

Er is gekeken naar maatregelen die relatief eenvoudig te treffen zijn, schrijft de gemeente Amsterdam op haar website. De burgemeester, het OM en de politie zoeken zorgvuldig naar maatregelen die daadwerkelijk effect hebben, zonder daarmee de samenleving te veel te verlammen of te ontwrichten.

Het is onmogelijk en onwenselijk om op alle locaties waar een aanslag kan plaatsvinden maatregelen te treffen. Daarom is er bewust gekozen: “Er kan gedacht worden aan het plaatsen van betonblokken die ervoor zorgen dat een voertuig het gebied niet in kan, maar ook aan barrières die voorkomen dat veel snelheid gemaakt kan worden”, aldus bestuursvoorlichter van de gemeente Amsterdam Sophie Anzion.

Er zijn op dit moment geen concrete aanwijzingen dat de hoofdstad doelwit is, wel staat het nationale dreigingsbeeld sinds maart 2013 op het niveau substantieel.

Deel dit artikel