Nieuws

Genomineerden Beste Binnenstad 2020 bekend

De finalisten van de Beste Binnenstad verkiezing zijn bekend. In de categorie grote steden zijn Leiden en Tilburg genomineerd. Ede en Woerden zijn de kanshebbers bij de middelgrote steden.

De binnenstad van Leiden wordt door de jury geroemd door de inzet op het gebied van profilering en marketing, terwijl de binnenstad van Tilburg hoge ogen gooit met de fysieke investeringen in de binnenstad en de heldere visie voor de binnenstad. De herinrichting van het Marktplein in Ede en de vergroening van de binnenstad zijn enkele punten die voor de jury de doorslag gaven om Ede te benoemen als finalist. Het historische profiel van Woerden en de duidelijke keuze op het gebied van marketing bepaalden onder andere de finaleplaats van Woerden.

De finalisten worden eind april bezocht door de jury en beoordeeld op zes thema’s: Economie, Veerkracht, Inclusiviteit, Identiteit, Governance en Levendigheid. De award is in het leven geroepen door Platform Binnenstadsmanagement. Felix Wigman, juryvoorzitter en voorzitter van het Platform Binnenstadsmanagement, zegt over de verkiezing: “De uiteindelijke titeldrager wordt bekroond voor de ontwikkeling die de binnenstad de afgelopen drie jaar heeft doorgemaakt.”

Op 18 mei in Breda wordt uiteindelijk duidelijk welke binnensteden de titel ‘Beste Binnenstad 2020’ de komende drie jaar mogen dragen. In 2017 wonnen Rotterdam en Gouda de verkiezing.

Deel dit artikel