Nieuws

Meer fietsparkeerplekken rondom Rembrandtplein Amsterdam

De gemeente Amsterdam wil het Rembrandtplein in het weekend zoveel mogelijk vrijhouden van fietsen en het drukke fietsverkeer inperken. Daarom is de Reguliersdwarsstraat op vrijdag- en zaterdagavond een voetgangersgebied, afgesloten voor fiets- en autoverkeer. Deze maatregelen zijn onderdeel van de aanpak om ‘het Rembrandtplein en omgeving een gastvrije, mooie en veilige uitstraling te geven’.

Omdat het parkeren van fietsen tijdens de uitgaansavonden in het weekend ook lastig is, zijn er in de omgeving van het Rembrandtplein in Amsterdam fietsparkeerplekken bijgemaakt. Verkeersregelaars en hosts wijzen fietsers op uitgaansavonden de weg naar deze fietsparkeerplekken.  Zo zijn er fietsvakken gemaakt op de kop van de brug Utrechtsestraat/Herengracht en zijn er op de Herengracht extra fietsenrekken geplaatst.

 

Pop-up parking

Verder is er een pop-up parking voor fietsen: op de Bloemenmarkt – ter hoogte van de Geelvinckssteeg en de Sint Jorisstraat – zijn fietsvakken gemaakt in de avond en nacht. Overdag is dit een gewone winkelstraat.  Groene verkeersborden en spotverlichting markeren deze fietsparkeerplek.

 

Een andere plek is de fietsenstalling van Pathé de Munt, in de Reguliersdwarsstraat. Ook staat er een mobiele fietsenstalling voor de Stopopera, ter hoogte van de Blauwbrug. Deze stalling is gratis, wordt bewaakt en is elke vrijdag en zaterdag open van 21.00u tot 06.00u.

Deel dit artikel