Nieuws

Zwolse loopbrug krijgt groen licht van de gemeenteraad

Zwolle krijgt een loopbrug die ervoor zorgt dat er een verbinding ontstaat tussen de zuidkant van het station en het centrum. De meerderheid van de gemeenteraad stemde in met de plannen van de gemeente. Aan de passerelle hangt een prijskaartje van 30 miljoen euro.

De loopbrug wordt 140 meter lang zo is de bedoeling, waarbij volop ruimte is voor groen, bankjes en kunst. “Het wordt een nieuwe bestemming en verbinding van iconische waarde. Voor Zwolle en de hele regio”, zo klinkt het vanuit de gemeente. De brug moet een plek worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. “Misschien wordt het wel een onderdeel van je hardlooprondje of spreek je er af met een vriend of vriendin. Ik weet zeker dat dit straks een zeer gewilde plek is om een mooie selfie te maken”, aldus verantwoordelijk wethouder Ed Anker.

Overigens kun je via de loopbrug straks niet naar de perrons op het station lopen. De gemeente had dat graag gezien, maar vooralsnog zijn NS en ProRail daar geen voorstander van. Reizigers moeten gewoon via de reizigerstunnel naar de perrons lopen. Nu de gemeenteraad akkoord is, kan het ontwerpen van de passerelle beginnen. Als alles meezit kan de loopbrug over twee jaar geopend zijn. Er is een budget van 30 miljoen euro voor de loopbrug. Tien miljoen euro daarvan bestaat uit een zogenoemde risicoreservering. Als er geen tegenvallers zijn, is die 30 miljoen euro dus niet nodig.

Bron: indebuurt

Deel dit artikel