Nieuws

Herinrichting Waterlooplein in drie projecten

Het Amsterdamse Waterlooplein wordt een mooi stadsplein, met een open stadhuis en een sterke Waterloopleinmarkt. Dat is de wens van de gemeente die nu is vertaald naar een definitief ontwerp.

De vernieuwing van het Waterlooplein zal over drie projecten worden verdeeld: de herinrichting van het plein zelf, het verbeteren van de markt en de verbouwing van de begane grond van het stadhuis. 

 

Het plein en de omgeving zijn toe aan groot onderhoud. De bezetting op de markt, die er zes dagen per week staat, kan beter en de opslagboxen verdelen het plein nu in tweeën. ’s Avonds ligt het plein er verlaten bij. De ruimte voor de markt wordt in het definitieve ontwerp beter benut: er komen meer bomen bij en sfeervolle straatverlichting.

 

De begane grond van het stadhuis moet gaan aansluiten bij het plein door meer in- en uitgangen te maken en een aantrekkelijk aanbod van retail, productie, ambacht en horeca. De nieuwe indeling zorgt er voor dat het plein weer een prettige plek wordt, waar het zowel overdag als ’s avonds leuk is om te zijn.

 

Deel dit artikel